Debakl ajkula, ubjedljiva pobjeda Hrvatske

Svjetskom prvenstvu u Kazanju

Debakl ajkula, ubjedljiva pobjeda Hrvatske

Vaterpolisti Crne Gore debaklom od Hrvatske oprostili su se od borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Kazanju - ''ajkule'' su odigrale ispod svih očekivanja, ništa nije išlo izabranicima Ranka Perovića, pa je Hrvatska na kraju slavila sa ubjedljivih 10:4(0:1, 0:3, 3:3, 1:3).

Hrvatska je povela preko Petkovića sa igračem više, sa druge strane mi nijesmo u tom periodu igre iskoristili tri igrača više, pa je kazna stigla u drugih osam minuta. Serija Hrvata od tri gola, sva tri gola sa igračem više, te su ''ajkule'' na poluvremenu gubile sa 4:0.

Prvi gol smo postigli tek nakon 16 minuta i 39 sekundi utakmice, Darko Brguljan je smanjio na 5:1. Brzo je i Klikovac pogodio za minus tri, činilo se tada da možemo da priđemo rivalu, ali smo novim greškama pred posljednjih osam minuta ušli sa minusom od četiri gola, 3:7. Isključenja su ranije zaradili Draško Brguljan i Vjekoslav Pasković, pa u četvrtoj dionici nijesmo uspjeli ni da zaprijetimo ekipi Ivice Tucaka koja je na kraju slavila ubjedljivo 10:4.

Do pobjede i polufinala Hrvatsku je predvodio Petar Muslim sa tri, Luka Bukić je postigao dva, dok su po gol postigli Sandro Sukno, Anđelo Šetka, Paolo Obradović, Antonio Petković i Fran Paškvalin.

U crnogorskoj selelciji najbolji je bio Filip Klikovac sa tri, dok se jednom u listu strijelaca upisao Darko Brguljan.Našu reprezentaciju od četvrtka na šampionatu očekuje borba za plasman od 5. do 8. mjesta.

Tekst i foto:wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.