Ajkule se plasirale u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kazanju

Pobjeda nad Kazahstan

Ajkule se plasirale u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kazanju

Vaterpolo reprezentacije Crne Gore pobijedila je Kazahstan 12:8 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kazanju.

Selekcija Ranka Perovića igrala je vrlo loše 20 minuta i dozvolila je Kazahstancima da vode, 2:0 i 4:2. Da  početkom treće četvrtine poravna na 6:6, nakon čega su konačno naši odigrali kako se od njih očekuje. Četiri gola za nešto više od četiri minuta i velika serija za 10:6 na kraju trećeg perioda kada smo prelomili meč.

Kazahstan je smanjio na 10:8 u posljednjoj četvrtini ali su Ivović i Pasković zaključili meč za plus četiri naših na kraju.

Loš učinak sa igračem više, a takođe vrlo loša i odbrana sa vaterpolistom manje u bazenu ne smije da se ponovi protiv Hrvatske, ako želimo da budemo konkurentni u borbi za polufnale što je i cilj naših na ovom šampionatu.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Mlađan Janović sa četiri, Darko Brguljan je postigao tri, Aleksandar Ivović dva, dok su po gol upisali Aleksandar Radović, Predrag Jokić i Vjekoslav Pasković.

U selekciji Kazahstana najbolji je bio Sergej Gubarev sa tri, po dva gola postigli su Aleksander Aksenov i Rustam Ukumanov, dok se jednom u listu strijelaca upisao Vladimir Ušakov.

Duel Crne Gore i Hrvatske na programu je u utorak, u 16 sati i 30 minuta.

CDM

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.