Bijelo Polje: Besplatan hljeb za ugrožene

Akcija "Ima za sve" Udruženja MonteKöln

Bijelo Polje: Besplatan hljeb za ugrožene

Danas počinje akcija "Ima za sve" koju organizuje Crnogorsko-njemačko udruženje MonteKöln iz Kelna u Njemačkoj koja ima za cilj da malo imućniji solidarišu sa socijalno ugroženim građanima Bijelog Polja.

 - Opredijelili smo se za akciju koju smo nazvali "Ima za sve", jer smo željeli da makar hljeba bude za svakog. Ideja je da kad građani kupuju hljeb za sebe, kupe i jedan za one koji ga sebi ne mogu priuštiti i odlože ga u posebnu korpu odnosno kupe hljeb za akciju " Ima za sve ". 
Oni kojima je takva pomoć dobrodošla jednostavno uđu u pekaru i iz te korpe uzmu jedan hljeb. Za početak akcije iz udruženja MonteKöln su obezbijedili određenu količinu hljeba, a kasnije će akciju sponzorisati sami građani - objašnjava Emira Mustajbašić Ličina predsjendica Udruženja.

Ličina ističe da u skorije vrijeme žele da akciju proširie i u druge gradove na teritoriji Crne Gore.

- Što se Njemačke tiče planiramo u septembru i u Kelnu da pokrenemo akciju, još uvijek nezvanično u saradnji sa Karitasom. Ali o tome ćemo kada za to dodje vrijeme, sada smo skoncentrisani na to da u Bijelom Polju akcija počne da se odvija kako smo isplanirali - kaže ona.

Akciju sprovode u saradnji sa lancem pekara Šar uz prethodno konsultovanje sa Centrom za socijalni rad u Bijelom Polju, gdje je predstavnike Udruženja  direktor Admir Mustajbašić uputio i ponudio pomoć u sprovođenju akcije  koliko je to u njegovoj nadležnosti.

received1450888258570147

 - Apelujemo na malo imućniji stalež da na djelu pokažemo solidarnost i podržimo naše sugrađane kojima će i ovako mali gest značiti mnogo - poručila je Ličina.



 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.