Gotje fasciniran Crnom Gorom

18.Internacionalna smotra mode

Gotje fasciniran Crnom Gorom

Revijom čuvenog francuskog kreatora Žan Pol Gotjea na trgu pred katedralom Svetog Tripuna u Kotoru, sinoć je otvorena 18.Internacionalna smotra mode.

Publici se najprije obratila direktorica modne agendije "Fabrika" Vesna Mandić, kazavši da je u životu svakog čovjeka punoljetsvo možda jedan od najvažnijh događaja i da je vazno za tu priliku pruziti svima veliki poklon.

"Mislim da smo mi ove godine na 18.Internacionalnoj smotri mode dali veliki poklon. Dame i Gospodo- Žan Pol Gotje", kazala je Mandić.

Počasna predsjednica 18.Internacionalne smotre mode Đođija Virzi imala je čast da otvori reviju, nakon čega je kotorska publika uživala u brojnim kreacijama iz kolekcije proljeće/ljeto 2015. ovog modnog maga.

Nakon revije, održana je konferencija za novinare u hotelu "Vardar". Žan Pol Gotje se zahvalio se Jelki Musić, zvaničnom PR-u kompanije Žan Pol Gotje, koja je puno pomogla da se ova revija održi u Kotoru i dodao da je fasciniran svim što je vidio u Crnoj Gori.

"Apsolutno sam zadovoljan svim segmentima modne revije, od šminke, frizure, manekena do kompletne organizacije. Takođe me fascinirala ljepota katedrale i boje koje su se mijenjale na njoj prilagođavajući se haljinama na pisti", kazao je Gotje.

Za njega moda nije umjetnost, već lijepa profesija, više zanat koji spaja antiku i moderno, ali i refleksija onoga što se dešava oko nas, tj. odraz društva i kulture. Kada kreira, kaže Gotje, ne kreira za jednu ženu, već za sve žene svijeta. Njegove kreacije jesu skupe, s obzirom na to da su haute couture, a najviše se cijene vjenčanice.

Na pitanje novinarke Radio Kotora na koji način ga inspiriše rad u pozorištu i na filmu i da li je možda već pronašao inspiraciju u gradu koji je sam po sebi pozorište u malom, Gotje pojašnjava da je poželio da se bavi modom u djetinjstvu gledajući upravo film. 

Izvor: Radio Kotor

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.