Japanski recept za uži struk: Ležite na podu a centimetri nestaju
Ilustracija

Moguće je

Japanski recept za uži struk: Ležite na podu a centimetri nestaju

Ova metoda vraća karlične kosti na mjesto i smanjuje obim u srednjem dijelu tijela.

Zamislite kako samo ležite na podu, ne pomjerate se, a suvišni centimetri oko struka lagano nestaju. Mnogi će reći da je to nemoguće. Ali, svi koji su upoznati sa metodom doktora Fukutsučija iz Japana, specijaliste za karlične probleme i autora popularne knjige koja je prodata u više od pet miliona primjeraka, potvrđuju da je to moguće.

Potrebni su samo veliki peškir, tvrda podloga i pet do 10 minuta vremena svakoga dana.

Naime, dr Fukutsuči je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku razilaženje karličnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata utvrdio je istinitost ove hipoteze i kreirao vježbe za brzo skidanje kilograma sa struka. Suština metode je ležanje na urolanom peškiru nekoliko minuta tri puta dnevno. Kao rezultat već nakon prvog pokušaja izmjerićete gubitak suvišnih centimetara u struku.

Uzmite veći peškir, kao za plažu, presavijte ga na pola, a zatim savijte u rolnu. Dužom trakom učvrstite dobijenu rolnu.

Obucite se komotno, sjedite na čvrstu i ravnu podlogu, ali nikako nemojte da radite vježbu na krevetu. Urolani peškir stavite ispod donjeg dijela leđa, tačno ispod pupka.

Lezite i opustite se. Noge su prave i razmaknute u širini kukova, a stopala savijte prema unutra, tako da se dodiruju samo palčevi. Ruke ispružite iznad glave. Okrenite dlanove na dolje i sastavite male prste.

U prvi mah ovo će djelovati kao veoma neprijatna poza. Ako imate poteškoće da prvi put ispružite maksimalno ruke, ne sjekirajte se, pokušajte da ih izravnate iznad glave kako možete. Najvažnije je da provjerite da li se dodiruju mali prsti na rukama i palčevi na nogama. U ovom položaju treba da ležite oko pet minuta.

Ako vam je isuviše teško da tokom početnih vježbanja izdržite preporučenih pet minuta, počnite sa kraćim periodom od minut ili dva, a trajanje svaki dan povećavajte, dok ne postignete kondiciju za pet minuta vježbe. Najvažnije je da ne propustite nijedan dan da biste postigli zadovoljavajući rezultat.

U suštini, to je vrsta istezanja. A ako pomjerite urolani peškir ispod grudi - dobićete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite ispod rebara - struk će biti više izražen. Bilo da vježbu radite za jednu, drugu ili treću regiju, budite veoma pažljivi, jer se čak i tokom pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi pomjeraju.

Da bi se smanjila mogućnost povrjeđivanja, poslije treninga ustanite postepeno i polako. Prvo se okrenite na stranu, pa sjedite, i tek onda ustanite. Izbjegavajte nagle pokrete.

POTRAŽITE SAVJET LJEKARA

Ako imate bilo kakvih problema sa kičmom, zglobovima, leđima, prije početka ovog treninga posavjetujte se sa ljekarom da li možete da radite ovu vježbu.

Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.