Ajkula napala australijskog surfera(VIDEO)
Šokirani Mik sa kolegama

Ajkula napala australijskog surfera(VIDEO)

Usred današnjeg takmičenja u jahanju na talasima u Južnoj Africi, ajkula napala australijskog surfera, trostrukog svjetskog šampiona Mika Feninga. Srećom, izvukao se bez povreda.

Surferi znaju da se bave opasnim poslom. Ne samo zbog talasa već i zbog grabljivica koje žive u vodi.

Mik Fening imao je ludu sreću tokom jučerašnjeg takmičenja u Zalivu Džefriz, u Južnoj Africi. Dok se u finalu "J-Bay Open"-a pripremao za „napad“ na talas, njega je napala ajkula.

Uspio je nekako da se izvuče, čak je u jednom trenutku izgledalo kao da je naskočio na ajkulu, maltene kao na dasku za surf.

„Ležao sam tamo čekajući talas i osjetio da je nešto zapelo za uže kojim mi je noga bila vezana za dasku. Instinktivno sam se izmakao, ali je nastavila da juriša ka mojoj dasci, a ja sam se ritao pokušavajući da je šutnem i vrištao. Vidio sam samo peraje. Čekao sam da osjetim zube, uspio sam da je udarim šakom po leđima“, ispričao je Fening detalje napada kanalu Foks sports, prenosi RTS.

U pomoć su mu najbrže što su mogli pristigli i spasilački čamci i skuteri. Takmičenje je istog trenutka prekinuto, a najvažnije je da branilac titule iz Australije nema nikakvih povreda.

Prošao je bez ijedne ogrebotine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.