Milena Knežević: Sad nas niko neće potcijeniti

ČETIRI DANA DO ĐERA

Milena Knežević: Sad nas niko neće potcijeniti

"U grupnoj fazi smo iznenadile mnoge, uvjerena sam da će sada svi biti obazriviji kada budu igrali protiv nas", kaže Milena Knežević.

Dva mjeseca i 10 dana je prošlo od posljednje utakmice rukometašica Budućnosti u Ligi šampiona. Od tog okršaja sa Viborgom, u kojem je potvrđen plasman među osam najboljih ekipa, osam igračica podgoričkog velikana se popelo na krov Evrope.

Milenu Knežević, Anđelu Bulatović, Radmilu Miljanić, Suzanu Lazović, Marinu Vukčević, Majdu Mehmedović, Biljanu Pavićević i talentovanu Jelenu Despotović nakon zlata na šampionatu Starog kontinenta u Srbiji više niko ne gleda kao nekad, samo kao saigračice Bojane Popović, Katarine Bulatović i Maje Savić, već ih svi i te kako ozbiljno shvataju. A koliko može ovih osam djevojaka, pojačanih Klarom Voltering, Klodin Mendi, Katarinom Ježić, Jelenom Živković, te opravljenim Draganom Cvijić i Elenom Gjorgijevskom, pokazaće se već u subotu - u reprizi finala prošlogodišnje Lige šampiona, Budućnost gostuje Đeru.

- Sigurno je da nas već u prvoj utakmici čeka najteži rival, ali se već duže pripremamo za taj duel. Odigrale smo nekoliko mečeva u Regionalnoj ligi da se što bolje uigramo i spremimo, nadam se da ćemo u subotu to i pokazati - kaže Milena Knežević.

Djevojka koja je zadivila svijet fenomenalnim izdanjima u polufinalu i finalu Evropskog prvenstva je svjesna da će rivali sada mnogo ozbiljnije shvatati Budućnost, nego pred početak sezone, kada su je mnogi otpisali...

- U grupnoj fazi smo iznenadile mnoge, uvjerena sam da će sada svi biti obazriviji kada budu igrali protiv nas. Odigrale smo dosta dobro u prvom dijelu Lige šampiona, bile najbolje na Evropskom prvenstvu i svi će se mnogo bolje pripremati za mečeve sa nama. Jedno je sigurno - neće nas potcijeniti.

Kneževićevoj će sada posao biti olakšan, jer je Budućnost dobila veliko „pojačanje” u bekovskoj liniji - nakon loma skočnog zgloba, u timu je opet makedonska reprezentativka Gjorgijevska, koja može da šutne sa velike distance.

- Značiće nam njen povratak, nedostajala nam je. Odlično radi i super je što se vratila, jer imamo više igračica u rotaciji. Tu je sada i Dragana Cvijić, tako da smo skoro kompletne, jer će nam nedostajati samo Majda Mehmedović. Jači smo za dvije igračice nego u prvoj fazi i to će se odraziti na našu igru, ali ćemo vidjeti u kojoj mjeri tek kad budemo odigrale prvi meč.

U odnosu na one majske duele, Đer nije puno mijenjao - legendarna golmanka Katalin Palinger je otišla u penziju, a Oršolja Verten u Ferencvaroš, dok su od pojačanja najvažnije iskusna Francuskinja Rafael Tervel, desni bek Viktorija Redej-Šoš i lijevo krilo Ivet Sepeši. Najveća razlika je na klupi - Norvežanina Karl-Erika Bona je naslijedio Španac Ambros Martin.

- Tim je praktično isti kao prošle godine, samo je bolji za godinu iskustva. Đer je, uz Olkim i Larvik, najbolja ekipa u Evropi i biće nam teško. Skoro je isti sistem igre, nije se puno mijenjalo, a nove igračice su se dosta dobro uklopile. Ono što obećavam je da ćemo da se borimo, to nas krasi. Već odavno svi znamo da je odbrana naš najveći adut, probaćemo to da iskoristimo - zaključila je Kneževićeva.

Mora da se dogodi čudo da odem iz Budućnosti

Ruske gazde žele da od Vardara naprave favorita za osvajanje Lige šampiona u narednoj sezoni, zbog čega su pokucali i na vrata najbolje igračice Budućnosti.

Negativan odgovor Milene Knežević je bio ekspresan.

"Bilo je neke priče, ali potrebne su mnogo velike pare da bih otišla iz Budućnosti. Ovo je moj klub, mora da se desi neko čudo da bih ga napustila", kaže djevojka koja za mjesec i po puni 23 godine.

(izvor:Vijesti)