Igraju meč 3. kola svjetske lige

CRNOGORSKI VATERPOLISTI SJUTRA PROTIV TURSKE

Igraju meč 3. kola svjetske lige

Crnogorski vaterpolisti su se okupili juče u Kotoru, a danas kreću u Istanbul na meč koji će, ako se ne desi novo svjetsko čudo, biti samo odrađivanje posla - „ajkule” čeka duel sa Turskom, autsajderom u grupi u kojoj su još i Hrvatska i Grčka.

S obzirom na to da je kvalitet Turske blago rečeno skroman, jasno je da tim Ranka Perovića ovaj dvoboj vidi kao pripremu za okršaj koji slijedi u subotu kada u Kotor dolazi Hrvatska.

Utakmica sa „barakudama” će ujedno biti i prva meč lopta za Crnu Goru da obezbijedi plasman na finalni turnir.

"Sjutra smo apsolutni favoriti, ali ne treba na utakmicu sa Turskom da gledamo kao na rutinsko odrađivanje posla. Naprotiv, potrebna je ozbiljnost, jer ćemo se kroz taj meč što bolje pripremiti za Hrvatsku. To je utakmica koja nas interesuje već mjesecima unazad", rekao je bek „ajkula” Antonio Petrović.

As italijanske Savone priznaje da je finalni turnir realnost u ovom trenutku, ali je i zamolio javnost da ne vrši veliki pritisak na izmijenjenu i bitno podmlađenu ekipu.

"Svi težimo ka istom cilju, to je da odemo na finalni turnir. Nakon pobjede protiv Hrvatske u Zagrebu prolaz je i realan. Ipak, ovo je dosta mlada ekipa i ona još ne zna da funkcioniše kada je pod pritiskom. Vidjelo se to i u utakmici sa Grčkom u Budvi, tako da joj taj teret ne treba, jer je samo sputava", jasan je Petrović.

Pritisak, međutim, veći ili manji, mora da bude prisutan, jer bi pobjeda nad Hrvatskom u subotu završila priču oko putnika na finalni turnir.

U sastavu za meč u Istanbulu su: Dejan Lazović, Antonio Petrović, Predrag Jokić, Dragan Drašković, Luka Sekulić, Vjekoslav Pasković, Draško Brguljan, Miljan Popović, Saša Mišić, Nikola Marković, Radovan Latinović i Filip Klikovac.

(izvor:Vijesti)