Nikola Rađen: Ne ponavljajte moju grešku
Nikola Rađen

Kongresa o prevenciji dopinga u sportu

Nikola Rađen: Ne ponavljajte moju grešku

Srpski vaterpolista Nikola Rađen, koji je nedavno bio pozitivan na antidoping testu, pozvao je sve sportiste da ne ponove njegovu grešku i ne ugroze cijelu karijeru za jedan dan. Rađen je suspendovan jer je pao na testu posle meča Svjetske lige između Španije i Srbije.

Obraćajući se učesnicima prvog Kongresa o prevenciji dopinga u sportu, koji se održava u beogradskom Domu omladine, Nikola Rađen je istakao da mu je veoma teško i da ne želi da se pravda.

"Nije mi lako da pričam o tome. Početkom godine me pogodila iznenadna smrt oca, u klubu nije išlo kako bi trebalo, što mi je kao srpskom igraču koji je navikao na pobjede teško padalo. Stil života koji sam vodio i okruženje koje sam našao nisu bili pogodni za mene. To što sam napravio nije rješenje, nije opravdanje, podlegao sam pritisku i snosim svu krivicu", rekao je Rađen, prenosi RTS.

Rađen je bio pozitivan na testu posle meča Svjetske lige između Španije i Srbije, zbog čega je suspendovan.

"Nisam uzimao kokain kako bih poboljšao svoje sportske performanse jer sam to učinio van takmičenja", naveo je on.

Posle doping skandala Olimpijakos je raskinuo ugovorom sa srpskim asom, a on je već propustio završni turnir Svjetske lige u Bergamu, gdje je Srbija osvojila zlatnu medalju, a neće ga biti ni na Svjetskom šampionatu u Kazanju i gotovo izvjesno ni na Olimpijskim igrama u Riju naredne godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.