Savršen stomak za samo 10 minuta vježbanja
Ilustracija

Potpuni preobražaj

Savršen stomak za samo 10 minuta vježbanja

Nema zategnutog tijela bez odricanja od omiljene hrane i malo discipline, a evo koje vam vježbe mogu pomoći da učvrstite cijelo tijelo i posebno područje stomaka.

Znamo da ne želite da provodite sate u teretani, zato vam predlažemo ovaj program koje ne oduzima mnogo vremena…Nema zategnutog tijela bez odricanja od omiljene hrane i malo discipline, a evo koje vam vježbe mogu pomoći da učvrstite cijelo tijelo i posebno područje stomaka.

Vježba: Planinarka

Zauzmite položaj za izvođenje sklekova: ruke ispružite u visini ramena i njima se oslonite o pod, noge ispružite iza sebe i oslanjajte se vrhovima patike o podlogu, obavezno ispravite leđa. Lijevu nogu savijte i približite što je moguće više grudnom košu (kao da se penjete uz planinu), pa je vratite u početni položaj. Istu vježbu ponovite desnom nogom, pa ih naizmjenično izvodite koliko god puta možete u 60 sekundi.

Vježba: Laktašica

Oslonite se lijevim laktom o pod, desnu ruku ispružite u vazduh, a ostatak tijela okrenite na bok. Podižite se od poda vrhom lijevog stopala i nježno spuštajte u trajanju od 60 sekundi, pa ponovite cijelu vježbu s desnim laktom, bokom i nogom.

Vježba: Strijelac

Lezite na pod kao da se pripremate za izvođenje trbušnjaka. Lagano savijte koljena, sa stopalima ravno postavljenima o podlogu. Obje ruke spojite u ravnu liniju – kao da želite oponašati izgled strijele. Podignite gornji dio tijela, vrhom strijele dodirujte naizmjenično lijevi i desni bok. Ponavljajte ovu vježbu koliko god puta možete u trajanju od 60 sekundi.

Vježba: Balerina

Ostanite na podu. Naslonite gornji dio tijela o pod uz pomoć laktova – laktovi bi trebalo da vam budu u istoj liniji kao i ramena. Naizmjenično podižite lijevu i desnu nogu tako da napravi luk od 90 stepeni. Ponavljajte vježbu koliko god možete puta u trajanju od jedne minute, prenosi Kolektiv.

Vježba: Vjetrenjača

Stanite u širok raskorak s lagano savijenim koljenima i stopalima okrenutim prema spolja. Ispravite gornji dio tijela, pa desnom rukom zamahnite preko glave udesno. Potom lijevom rukom zamahnite preko glave ulijevo.
Naizmjenično kružite ruke u trajanju od 60 sekundi.

Vježba: Bokserka

Ostanite u raskoraku. Podignite ruke, savijte ih u laktovima sa skupljenim šakama u visini ušiju kao da se spremate za boksački meč. Podignite lijevo koljeno i pokušajte ga približiti desnom laktu što je moguće više.
Par sekundi zadržite pozu, pa se vratite u početni položaj. Isto napravite s desnim koljenom i lijevim laktom. Naizmjenično ponavljajte ovu vježbu u trajanju od dva minuta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.