Novi audi A4 stiže na jesen (FOTO)
Ilustracija

Tri godine od redizajna

Novi audi A4 stiže na jesen (FOTO)

Dvije decenije i više od šest miliona prodatih vozila čine „audi A4“ najprodavanijim modelom marke s „prstenovima“ svih vremena.

Prije tri godine vidjeli smo redizajn, a sada je red na potpuno nov model. Bar tako kažu u „Audiju“, jer je pitanje da li uopšte ima novih modela u „Folksvagen“ grupi, gdje su izmjene u dizajnu neznatne.

Tako i ove prve fotografije ne otkrivaju da je riječ o potpuno novom automobilu. Linije se veoma oslanjaju na prethodnika, ali zahvaljujući dorađenim detaljima poput šire i niže rešetke hladnjaka, tanjih svjetala naprijed i pozadi i atraktivnijim maglenkama novi A4 izgleda modernije i elegantnije.

audi1

Limuzina je u odnosu na prethodnika porasla u svim smerovima. Doduše, samo nekoliko milimetara u dužinu i širinu, ali je međuosovinski razmak „pojačan“ za 12 mm, što donosi više prostora u kabini, više litara u prtljažniku. Tako karavanska verzija (avant) ima 505, odnosno 1.510 litara. Masa je redukovana za 120 kilograma, a fabrika tvrdi da je „Audi“ smanjio buku u kabini i otpor vazduha.

Pokreću ga sedam motora, tri TFSI i četiri TDI varijante. Snaga je znatno povećana i sada nudi raspon od 150 do 272 KS. Fabrika tvrdi da „2,0 TDi ultra“ troši 3,7 litara dizela na 100 km! Prodaja se očekuje krajem godine.

audi2

Inovacije
EKRAN UMJESTO INSTRUMENT TABLE


Spremna je i gomila novih tehnologija u službi komfora i bezbjednosti. Umjesto instrument table, tu je „virtuelni kokpit“ na ekranu od 12,3 inča koji prikazuje najvažnije informacije pomoću slika u visokoj rezoluciji. Tu je i MMI sistem plus sa navigacijom i potpuno digitalni multimedijalni sistem na 8,3-inčnom ekranu osjetljivom na dodir.

(Kurir)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.