BRAVO: Crna Gora u finalu!
foto: fivb.org

Svjetska liga treće divizije

BRAVO: Crna Gora u finalu!

Odbojkaši Crne Gore igraće u finalu Svjetske lige treće divizije, pošto su u polufinalu savladali Kinu sa 3:1 (25:21, 25:21, 22:25, 25:15).

Odbojkaši Crne Gore ponovo su oduševili. Sjajnu Kinu nadigrali smo sa 3:1 u setovima, a osim opuštanja u trećem setu igra Boškanovih izabranika je bila odlična. Posebno dobro funkcionisao je blok.

Dobro smo otvorili meč, imali smo prednost na prvom tehničkom tajm-autu, kao i na drugom (16:13). Borbenom igrom u polju Kinezi su uspjeli da se vrate u meč i izejdnače na 17:17.

Neizvjesno je bilo sve do 20:19, kada je naša ekipa ponovo pronašla sjajnu igru, pobjegla je na 23:19 i Kinezi nijesu uspjeli da se vrate. Ćulafić je sjajno odservirao na set loptu, Kinezi su pogriješili i Crna Gora je povela 1:0.

Na startu drugog seta stekli smo veliku prednost - 6:1. Ipak, Kinezi su se vratili u igru i odličnim servisima preokrenuli na 11:16. Ipak, ponovo je blok proradio, znatno efikasnije smo igrali u napadu, pa smo nadoknadili pet poena minusa i u finišu preokrenuli na 20:19.

Opet smo odlično finiširali, na 24:21 Ćulafić je sjajno smečovao i donio veliku prednost u setovima - 2:0.

Treći set smo očajno otvorili. Prijem nije služio, Kinezi su pobjegli na 5:0. Sve vrijeme tokom trećeg seta prijem je bio daleko ispod očekivanog nivoa, blokom nije moglo mnogo da se uradi, pa su Kinezi slavili sa 25:22.

U četvrtom setu popravili smo prijem, napad je funkcionisao besprekorno, a i u polju smo ponovo bili na pravom nivou. U početnom dijelu seta stekli smo prednost od pet poena 10:5. Kako je set odmicao tako smo igrali sve bolje, pa smo na kraju sa ubjedljivih 25:15 nadigrali Kineze i plasirali se u finale.

Na kraju statistički podaci govore da smo imali deset blokova više od Kineza (14:4), tri as udaraca više (11:8) i sedam grešaka manje (23:30).

Protivnik u finalu izabranicima selektora Slobodana Boškana biće bolji iz večerašnjeg duela  Slovačke i Egipta.  Finalni meč na programu je sjutra u 20 sati i 30 minuta.

Pobjednik završnog turnira izboriće plasman u drugu diviziju Svjetske lige. (cdm.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.