12 vrhunskih savjeta da uvijek budete tip-top!
Ilustracija

Kako da izgledate luksuzno

12 vrhunskih savjeta da uvijek budete tip-top!

Rijetko ko danas sebi može da priušti da troši velike količine novca kako bi svoj garderober osvježio trendi komadima. To je realnost.

Ali ono što možete da uradite, jeste da se potrudite da maksimalno iskoristite ono što već imate u svom garderoberu. U nastavku slijedi nekoliko prijedloga kako da učinite da vaša odjeća izgleda luksuzno, iako to možda nije.

Pronađite dobrog šnajdera

Šijte same haljine, ako već nemate dovoljno novca za određeni model. Takođe, ako nabavite neki komad na sniženju možete lako da ga prepravite i učinite unikatom.

Denim kao baza
Obožavamo farmerke, one su sjajan izbor za svaku priliku, a niko nikada neće saznati koliko godina nosite isti par. Savjet: uvijek kupujte klasične krojeve - nikada ne izlaze iz mode.

Hemijsko čišćenje
Nećete vjerovati koliko neki komad odjeće, pa čak i onaj stari, zaboravljeni, zasija nakon hemijskog čišćenja.

Šik kaiš
Klasična silueta sirene oduvijek je bila rezervisana za elegantne dame. Uz široki top i usku suknju nosite kaiš i tako još više istaknite struk.

Šminka je bitna

Ponekad je dovoljno da se savršeno našminkate i sredite frizuru, i niko neće primijetiti da ste dosadno obučeni. Uložite u malo kvalitetniju šminku.

Nosite zlatni nakit
Kada se okitite zlatnim nakitom, ponesete tašne ili cipele u toj boji, izgledaćete kao da ste upravo sišle sa stranica modnog časopisa.

Obucite se u jednu boju

Skroz bijela, crna ili siva kombinacija izdužuje siluetu, utapa komade odjeće, a djeluje efektno.

Dobar sako
Ukrojen i kvalitetan sako je tajno oružje svake modne dame. Savršeno izgleda u kombinaciji sa pantalonama, ali i haljinama.

Kupujte klasične komade
Znamo da smo već dosadni jer ponavljamo - klasika, klasika, klasika! Ali vjerujte, ako samo malo više novca uložite u par komada koji ne izlaze iz mode nećete imati potrebe za konstantnim šopingom.

Kombinujte boje
Potrudite se da vam cipele i tašna budu u istoj boji. Pogotovo ako je upadljiva i u kontrastu sa ostatkom odjeće. Neka male stvari privlače pažnju.

Održavajte aksesoare
Nabavite jednu atraktivnu kožnu torbu i - održavajte je! Koristite mlijeko za tijelo bez mirisa kako biste njegovali kožu torbe, a pakujte je u platneni ceger kada putujete.

Izbjegavajte printove
Print je uglavnom stvar trenda, a trendovi brzo prolaze. Ako baš ne odustajete od šarene odjeće - birajte leopard print.

Izvor: Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.