10 savjeta da momentalno izgledate mršavije!
Ilustracija

Odjeća koja sužava

10 savjeta da momentalno izgledate mršavije!

Odjeća može da bude i te kako dobra pomoć za prividno skidanje kilograma i stvaranje vitkije figure, ali nekad nismo sigurni šta treba da nosimo i da kombinujemo kako bismo postigli taj efekt. Zato vam donosimo deset zakona kojih treba da se pridržavate ako želite da vas odjeća učini vitkijima:

1. Izbjegavajte plisirane i naborane pantalone

Nabori debljaju, zato nosite pantalone koje su naprijed ravne jer će one da sakriju stomak i noge će da učine dužima. Zbog toga ćete da se činite višima i proporcionalnijima.

2. Pokažite ramena

Na taj način skrenućete pažnju na ramena, a odvratiti je sa "kritičnijih" dijelova tijela. Nosite majicu sa "čamac" izrezom, majicu koja pokazuje samo jedno rame ili bilo koji model majice koji razgolićuje ramena.

3. Zavrnite rukave

Kako biste naglasili najmršaviji dio ruku (od lakta do zgloba) i stvorili sveukupan utisak vitkijeg tijela, zavrnite rukave ili nosite majice s tri četvrt dužinom rukava.

4. Nosite grudnjak koji vam dobro stoji

Najčešći propust koji žene čine s grudnjakom jeste da nose onaj s prelabavim dijelom na leđima. Grudi tako neće da dobiju dobru potporu, a ova greška može da istakne i "šlaufiće" na leđima. Najbolji izbor biće postavljeni "puš ap" grudnjak koji će da uravnoteži proporcije tijela.

5. Nosite odjeću za oblikovanje tijela

Kako biste sakrili stomačić, nosite potkošulju za oblikovanje tijela dovoljno dugu da pokrije i bokove ili duge gaće sa steznikom do grudi. Za sužavanje bedara ispod dugih suknji, haljina i pantalona nosite steznik dužine do koljena.

6. Noge učinite vitkijima pomoću šimera

Najlonke u boji koži su dobra pomoć ako želite da vam noge izgledaju vitkije, ali tokom ljeta u njima je prevruće, pa se poslužite trikom pomoću šimera. Nanesite ga po sredini nogu, što će da ih učini vizuelno vitkijima.

7. Nosite dublji izrez oko vrata

Na taj način istaćićete lice i skrenuti pažnju na gornji dio tijela. Ako imate velike grudi nosite V izrez, a ako imate male grudi najbolji izbor biće okrugli izrez.

8. Pametno kombinujte modne dodatke

Koristite boje, dezene i modne dodatke sa "stejtmentom" za strateško naglašavanje onoga što je najbolje na vama. Na primjer, ako ste najjači oko struka i stomaka, nosite veliku ogrlicu i pantalone s jačim dezenom jer ćete tako da naglasite lice i noge, a pažnju ćete da odvratite sa srednjeg dijela tijela.

9. Nosite tamne farmerke sa višim strukom

Iz farmerki sa niskim strukom može da vam "ispadne" stomak, a to nikako nije lijep prizor. Izaberite farmerice s višim strukom tamne boje koje će da suze noge.

10. Nosite majice i tunike koje sužavaju i odvlače pažnju

Odličan izbor biće majice, tunike ili haljine sječene ispod grudi (kod mnogih žena to je najuži dio tijela) koje se odatle šire. Stomak ćete takođe da sakrijete tako što majicu nećete da ugurate u pantalone ili suknju, već je nosite preko njih. Birajte majice i tunike koje na predjelu grudi imaju dezene koji će da skrenu pažnju s dijelova koje želite da sakrijete.

Izvor: Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.