Očekivano

"Lavice" na Svjetskom prvenstvu!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se na Svjetsko prvenstvo. Naša ekipa igrala je neriješeno protiv Islanda u revanš meču baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo (19:19).

Crna Gora je dobro ušla u meč, nakon pogotka Islanda vezali smo tri gola i stigli do prednosti 3:1. Ipak, došlo je do pada u našoj igri, nakon vođstva 5:4 čak osam minuta nijesmo postigli gol, prenosi Cdm.

Island je u tom periodu postigao četiri i poveo 8:5. Ipak, popravili smo igru u nastavku, razigrala se Katarina Bulatović, pa smo izjednačili na 9:9 u samom finišu, a zatim i golom Katarine Bulatović preokrenuli na 11:10.

U nastavku naša ekipa je rutinski odradila posao. Imali smo i dva gola prednosti, ali borbene Islanđanke su se vratile u igru, u finišu meča i preokrenule.

Ipak, naša ekipa nije dozvolila Islandu da slavi, Katarina Bulatović je pogodila za konačnih 19:19. Upravo ona je bila najefikasnija u našem timu sa šest golova. Po tri pogotka postigle su Knežević, Jauković, Petrović i Lazović.

U protivničkoj ekipi sjajna je bila na golu Stanku. Ona je imala čak 18 odbrana i najzaslužnija je što Island ponovo nije izgubio.

Kako smo u prvom meču bili ubjedljivi (28:19), igraćemo na još jednom velikom takmičenju, koje se održava u Danskoj od 5. do 20. decembra ove godine.

TOK MEČA:

Meč je završen, na kraju neriješeno 19:19. Crna Gora je zahvaljujući ubjedljivom trijumfu u prvom meču obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo!

Island vodi deset minuta prije kraja sa 19:18. Ipak, ne treba to previše da brine naš tim, jer smo praktično obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo.

U 40. minutu neriješeno je 13:13. Crna Gora nikako da se odvoji u drugom dijelu, ali ipak rutinski odrađujemo posao protiv Islanda.

Nakon pola sata igre Crna Gora vodi 11:10. Gubio je naš tim i tri gola prednosti, ali uspjeli smo da preokrenemo i u samom finišu golom Katarine Bulatović odemo na odmor sa golom prednosti.

Crna Gora je uspjela da smanji prednost Islanda na 9:8. Nakon četiri uzastopna gola Islanda Milena Knežević je pogodila za 8:6. Islanđanke su povele 9:6, ali uslijedila su dva gola naše ekipe.

Island je preokrenuo i u 16. minutu vodi 8:5. Naše rukometašice sedam minuta nijesu postigle gol, dok je Island postigao četiri zaredom.

Nakon osam minuta igre naša ekipa vodi 4:3. Islanđanke su prve povele, ali uslijedila su tri uzastopna gola našeg tima. Domaća ekipa je odgovorila na našu seriju sa dva gola, a novu prednost našem timu donijela je Jauković.

Naše rukometašice savladale su Island na domaćem terenu sa ubjedljivih 28:19, tako da se očekuje da rutinski potvrde plasman na Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.