Smanjite potrošnju interneta na Viberu
Ilustracija

Ažuriranje

Smanjite potrošnju interneta na Viberu

Viber je dobio ažuriranje koje će omogućiti da uštedite potrošnju internet saobraćaja, a mi dodajemo još jedan trik od ranije. Pogledajte o čemu se radi i isprobajte!

Viber je tokom 10. juna dobio nadogradnju na Android platformi (verzija 5.4.1.365, veličina do 40 MB), koja je omogućila da se dodatno uštedi na potrošnji internet podataka. Da biste to uradili otiđite u Viber i pratite sljedeća uputstva.

1. Kliknite na ikonicu skroz dolje lijevo, na tri minusa.

2. Skrolujte skroz dolje, do Podešavanja.

3. Idite u meni Mediji.

4. Otkačite stavku Ograniči upotrebu podataka.

Sad će Viber trošiti manje internet podataka, što je regulisano podešavanjima u pozadini aplikacije i vi na to dalje ne možete da utičete.

Kad ste već u tom meniju (Mediji) pogledajte gornji dio ekrana i nađite i uključite opciju Automatski preuzmi medije kada ste povezani na Wi-Fi, a isključite opciju Automatski preuzmi medije preko mobilne mreže, koja je odmah ispod. Ovo će dodatno rasteretiti mobilni internet i mediji će se preuzimati automatski samo na Wi-Fi mreži. Ovo ne znači da uz ovakva podešavanja nećete vidjeti slike, melodije, audio ili video fajlove koje vam prijatelji pošalju, jer hoćete, to samo odlaže njihovo automatsko preuzimanje kad ste povezani na mobilni net. Ako tako želite - tapnite na medija fajl koji vam je stigao i on će se preuzeti i preko mobilne mreže, odmah, prenosi Mondo.

Viber za Windows Phone podržava samo ovaj drugi dio savjeta, dok na iPhone uređaju možete da koristite sve kao i na Androidu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.