Rukometaši Crne Gore i Srbije remizirali u Baru
Foto: handballme.me

Kvalifikacije za EP

Rukometaši Crne Gore i Srbije remizirali u Baru

Rukometaši Crne Gore i Srbije odigrali su večeras u Baru neriješeno 23:23, u meču pretposljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se u januaru 2016. godine održati u Poljskoj.

U prepunoj dvorani "Topolica" u Baru, selekcija Srbije je bolje počela meč, i konstantno imala po nekoliko golova prednosti. Na poluvremenu se otišlo rezultatom 11:14, da bi domaći rukometaši u nastavku zaigrali mnogo bolje, za prvo vođstvo na meču 17:16, u 42. minuti.

Do kraja meča se igralo gol za gol, a Crna Gora nije iskoristila zicer u posljednjim sekundama meča.

U dugom meču grupe 4, Island je kao gost savladao Izrael rezultatom 34:24.

Uoči posljednjeg kola, Island je prvi sa sedam bodova, koliko je osvojila i Crna Gora. Srbija je treća sa šest bodova, dok je Izrael bez bodova.

U posljednjem kolu, Crna Gora gostuje Islandu, dok Srbija dočekuje Izrael. Plasman na EURO 2016 izboriće ekipe koje na tabeli osvoje prvo i drugo mjesto, kao i najbolji trećeplasirani tim.

Tenzije pred utakmicu

Nekoliko stotina navijača Srbije, svi iz Bara (riječ je o navijačima Crvene zvezde i Partizana koji podržavaju Srbiju), okupili su se  u centru Bara, a potom su probali da dođu do hale Sportskog centra "Toplice".

Policija je blokirala grupu navijača Srbije koji nemaju kartu, a koji su željeli da ih kupe u biletarnici sportskog centra, koja je tek prije petnaestak minuta otvorena za prodaju ulaznica, javio je Mondo.
Navijači su na trgu u Baru zapalili albansku zastavu, a potom uz pjesmu došli do hale.

Tamo su im pripadnici policije poručili da će u halu moći da uđu samo oni koji su ranije kupili ulaznice.

Dok su stajali okruženi kordonom policije, ka navijačima Srbije krenula je grupa pristalica Crne Gore, ali se situacija brzo smirila. Što reakcijom policije, što zahvaljujući lokalnom svešteniku, koji je pozvao i jedne i druge navijače da dostojanstveno i zajedno podrže obje selekcije uz obrazloženje da su i jedni i drugi igrači "naši".

Anadolija/Mondo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.