Adžić: Island svesti na malo golova

Crna Gora i Island biće rivali u baražu za Svjetsko prvenstvo

Adžić: Island svesti na malo golova

Crnogorska rukometna reprezentacija favorit je protiv Islanda i ne bježi od toga, ali respektuje rivala i spremiće se maksimalno za njega, kazala je srednji bek Milena Knežević.

Crna Gora i Island biće rivali u baražu za Svjetsko prvenstvo, prenosi CDM.

Prvi duel na programu je 7. juna u Podgorici, dok je revanš sedam dana kasnije u Rejkjaviku.

Knežević je kazala da se mora zaboraviti na umor od naporne sezone i da je motiv za plasman na još jedno veliko takmičenje veliki.

"Imali smo malo vremena da se spremimo za Island, a oslabljeni smo neigranjem nekoliko važnih igračica. Igrali smo par puta protiv Islanda, dosta dobro ih znamo. Jednom smo izgubili i taj poraz od njih ćemo dugo pamtiti. Poslije tog poraza svaki put se za njih dobro spremamo. Naravno da smo favoriti i ne bježimo od toga, ali ih i respektujemo", kazala je Knežević na konferenciji za novinare. 

Selektor Dragan Adžić kazao je da mu, kvalitet igračica Budućnosti koje su iznijele teret Lige šampiona daje za pravo da vjeruje da se može pobijediti Island i plasirati se na sedmo uzastopno veliko takmičenje.

"Island dobro poznajemo, imamo njihov komplet roster. Ima dosta promjena, ali nosioci igre su ti koji su igrali od 2010. do 2012. godine protiv nas. Od njih nam prijeti najveća opasnost. To neko iskustvo igranja protiv njih, analizu koju smo dosad uspjeli da odradimo, i u martu mjesecu, i tokom EHF nedjelje, biće dovoljno da ih svedemo na jako mali broj golova. Nalazimo se u specifičnoj situaciji da prvo igramo kod kuće pa na strani, to iskustvo do sada nijesmo imali", kazao je Adžić 

On je podsjetio da protiv Islanda neće moći da računa na Mariju Jovanović, Jovanku Radičević i Sonju Barjaktarević, navodeći da je neizvjestan nastup Anđele Bulatović.

"Bulatović je juče odradila trening, ali već danas je imala problema sa povredom leđa. Ona je uvijek igrala i kada je povrijeđena, vidjećemo kakvo će stanje biti do meča. Vjerujem da će djevojke uspjeti da nadomjeste njeno neigranje i ostalih povrijeđenih igračica", rekao je Adžić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.