Mitsubishi Pajero za narednu godinu (FOTO)
Novi Pajero stiže na ljeto

Stiže na ljeto

Mitsubishi Pajero za narednu godinu (FOTO)

Ispod maskirne folije ovog kamufliranog prototipa krije se potpuno novi Pajero koji bi na evropsko tržište trebalo da stigne tokom ljeta.

Aktuelni model koji je predstavljen 2007. pokazuje znake starenja pa je Mitsubishi odlučio da ga zamijeni novom generacijom. 

Japanski proizvođač potvrdio je da će novi Pajero imati Smartphone Link Display Audio (SDA), uređaj koji je kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay sistemima integracije pametnih telefona u automobilima.

Carscoops.com

SDA omogućava korisnicima da povežu svoje iPhone i Android smartfon uređaje pomoću USB kabla i da njihove funkcije i sadržaje koriste preko displeja multimedijalnog sistema. 

Mitsubishi kaže da će sistemom moći da se upravlja pomoću ekrana osjetljivog na dodir ili putem glasovnih komandi.

Carscoops.com

Vozač će na taj način moći da pristupi navigaciji i drugim aplikacijama sa svog pametnog telefona, da obavlja telefonske razgovore, prima i šalje tekstualne poruke, preslušava muzičke sadržaje... 

Prednost novog sistema je i u tome što korisnik neće morati da ažurira mape za navigaciju, jer će mu najnovije mape biti dostupne direktno sa smartfona.

Carscoops.com

Mitsubishi još uvijek nije otkrio tehničke detalje novog Pajera, ali očekuje se da će SUV biti baziran na najnovijoj generaciji pik-ap modela L200, od koga bi trebalo da preuzme motore i mijenjače. 

Na evropskom tržištu L200 se nudi sa 2.4 litarskim MIVEC turbo dizel motorom, u verzijama sa 154 ks i 380 Nm, i 181 ks i 430 Nm. Na raspolaganju su šestobrzinski manuelni i petostepeni automatski menjač.

(b92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.