Japan: Takmičenje beba u vrištanju (VIDEO)
U Tokiju je pobjedila beba koja je najjače vrištala

Tradicionalna ceremonija

Japan: Takmičenje beba u vrištanju (VIDEO)

Oko 100 beba u Japanu danas se takmičilo u vrištanju i plakanju tokom godišnjeg konkursa, koji se tradicionalno održava u toj zemlji koja smatra da je to dobro za zdravlje. U hramu Sensodži u Tokiju, nekoliko sumo rvača imalo je zadatak da izazove vrištanje i plač stotinak beba.

Tradicionalna ceremonija Nakizumo, stara 400 godina, obično se održava u nekom hramu ali se takmičenje razlikuje po područjima u zemlji. U nekim takmičenjima pobeđuje beba koja prva vrisne i zaplače a u drugim ona beba koja najduže i najjače vrišti.

Običaj je da jedan sumo rvač uzme bebu u ruke i blago je trese dok ne zaplače i počne da vrišti. U Tokiju je pobijedila beba koja je najjače vrištala.

Neke bebe nisu htjele da zaplaču i pored pokreta sumo rvača. Tada u ring ulazi sudija s maskom đavola što izazove smijeh publike a potom i bebino "vrištanje od sreće".

 
 
(Beta)
 
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.