Izaberite kupaći prema svojoj građi
Foto: Shutterstock

Savjeti

Izaberite kupaći prema svojoj građi

Kako bi se na plaži osjećale i izgledale što bolje, pogledajte naše savjete i odaberite kupaći kostim koji će sakriti vaše mane, a istaknuti kvalitete.

Ne morate da budete mršave i zategnute poput supermodela da bi zablistale na plaži. Dovoljno je da odaberete kroj i dezen kupaćeg kostima koji će sakriti stomačić, vizuelno povećati ili smanjiti grudi ili guzu. 

Uz odabir kupaćeg, pažljivo birajte i modne dodatke, poput šešira, kaftana,sunčanih naočara, nakita. Bitno je da se kupaći kostim stilski slaže sa ostalim modnim dodacima, mada je daleko bitniji sam odabir kupaćeg kostima. Poštujte svoju građu i dobićete izgled kakav zaslužujete. 

Jaki bokovi 

Jednobojni donji dio i gornji dio sa printom ili karnerima su vaši saveznici. Uz veliku ogrlicu, uspjećete da skrenete poglede sa kritične zone i istaćite gornji dio tijela. Nemojte birati kostime sa sitnim printom, a ukoliko ste ljubitelj klasičnih modela, neka to budu oni sa postavljenim gornjim dijelovima, jednobojni ili sa krupnim printom. 

Veliki stomak 

Sakriti stomačić je najjednostavnije uz pomoć jednobojnog kupaćeg kostima, tamnije boje. Ukoliko ipak volite dvodjelne modele, neka gornji uvijek bude svjetliji od donjeg dijela. Nemojte nositi horizontalne pruge, već se opusite uz upečatljivije boje i printove. Takođe, retro modeli, na kojima su donji dijelovi poput dubokih gaćica, mogu da prikriju stomačić. 

Male grudi 

Ukoliko vašoj figuri fali jedan do dva broja brushaltera, lako ćete zamaskirati problem dvodjelnim kupaćim kostimom, na kom će dominirati gornji dio. Neka to budu rese, karneri ili jarki printovi, ali nemojte se igrati sa klasičnim bikini modelima, već odaberite one sa potporom. 

Velike grudi 

Dame koje bi da se odreknu dijela poprsja u korist ostatka tijela, trebalo bi da nose kostime koji najprije daju dobru podršku grudima. Jednodjelni modeli su odličan odabir, posebno oni sa širokim bratelama. Ukoliko birate dvodjelne modele, neka gornji dio bude tamniji od donjeg, a kada su bikini modeli u pitanju, izbjegavajte ih u širokom luku. 

Kraće noge 

Dame sa kraćim nogama moraju da porade na izduživanju figure, posebno donjeg dijela. Za to su odlične uspravne pruge i duboko isječeni donji dijelovi. Papuče sa platformom od plute i bogati šeširi, koji su u ravnoteži, a koji će vam pomoći da makar vizuelno dobijete par santimetra na nogama. 

(Superžena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.