GENIJE:Ima 11 godina i  tri fakultetske diplome (VIDEO)
Tanišk Abraham

Sanja o Nobelovoj nagradi

GENIJE:Ima 11 godina i tri fakultetske diplome (VIDEO)

Tanišk Abraham sanja da jednog dana osvoji Nobelovu nagradu za medicinu ili da postane predsjednik SAD-a. Iako je ovo san mnogih klinaca širom svijeta, za Taniška to i nije nemoguće jer je uspio sa samo 11 godina da stekne tri fakultetske diplome.

Tanišk je postao poznat u svijetu kada je sa samo 10 godina završio srednju školu, jer je vandredno polagao ispite. Takođe, on je sa četiri godine postao član organizacije MENSA  i, kako kaže, želeo je da uči od kuće jer mu je škola bila dosadna.

- Čak i u vrtiću je bio jako napredniji od svojih vršnjaka - ispričala je njegova majka.

Tanišk je prisustvovao dodjeli diploma kalifornijskog Amerikan River koledža sa kolegama koji imaju između 22 i 65 godina i kako kaže, najzanimljivije mu je bilo to što je nosio svečanu odoru i kapicu.

On je dobio diplome iz tri oblasti: opšte nauke, jezika i matematike sa fizikom i vjerovatno je jedan od najmlađih diplomaca u istoriji. Ipak, on smatra da to i nije neko veliko dostignuće.

Sada, kada je završio fakultet, Tanišk planira da ode na ljetovanje sa svojom porodicom i na osmonedeljni kurs Infinitezimalnog računa II.

 

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.