Najčešće greške u odabiru visokih potpetica (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Izaberite odgovarajuće

Najčešće greške u odabiru visokih potpetica (VIDEO)

Visoke potpetice su skoro uvijek popularne, a mnoge žene često se pitaju jesu li one zaista štetne za zdravlje...

Redovno nošenje visokih potpetica može dovesti do problema sa stopalima, leđima ili problema u koljenima. Dame se često pitaju li postoji bilo koji način na koji se "udobno" mogu nositi stilski visoke potpetice, piše Foothealth.

stikle

Istraživanja su pokazala da visoke potpetice stvaraju pritisak na tabanima što može dovesti do metatarzalgije i bolnih žuljeva. Što je viša peta, veća je vjerovatnoća da mišićna ravnoteža neće biti dobra i osjećat ćete još veću bol u leđima.

Pogledajte kako na pravi način odabrati odgovarajuće potpetice.

 

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.