Priznao grešku: Otvoreno pismo Nikole Rađena
Nikola Rađen

Pozitivan na doping testu

Priznao grešku: Otvoreno pismo Nikole Rađena

Srpski vaterpolista Nikola Rađen prvi put se oglasio nakon što je potvrđeno da je bio pozitivan na doping testu.

"Iako sam prvobitno putem društvenih mreža poručio da se do okončanja doping postupka neću oglašavati, zbog velikog interesovanja javnosti odlučio sam da se obratim otvorenim pismom.

Tačno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni i da mi od strane FINA slijedi suspenzija. Tokom svoje dugogodišnje karijere i najvećih sportskih uspjeha, bio sam preko 20 puta testiran i svi doping testovi, osim poslednjeg su bili negativni.

Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svjestan sam posledica koje će uslijediti, ali se iskreno nadam da ću biti u prilici da se ponovo vratim vaterpolu. Napravio sam grešku koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da grešku priznam. Posebno želim da istaknem da mi je žao što sam unio nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače i trener, i što sam razočarao ljubitelje vaterpola.

Međutim, nadam se da ću mojim budućim angažovanjem ponovo pridobiti njihovo poverenje. Veliku zahvalnost dugujem pre svega mojoj porodici, ali i svima onima koji su mi pružili podršku u ovom teškom trenutku", poručio je Rađen u pismu putem Tvitera koje prenosimo u cjelosti.

Proslavljenom vaterpolisti  prijeti četvorogodišnja suspenzija zbog težine prekršaja.

On je bio pozitivan na kokain prilikom testiranja 17. februara ove godine posle utakmice Svjetske lige između Španije i Srbije u Madridu, a kazna je počela da mu traje od 18. maja i trajaće do konačne odluke FINA.

Rađen ima 30 godina i ako bude potvrđena predviđena suspenzija na četiri godine, po svemu sudeći je završio igračku karijeru, ali treba sačekati konačni sud Svjetske plivačke federacije koja je preuzela na sebe izricanje kazne.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.