FINA suspendovala Nikolu  Rađena
Nikola Rađen

Pozitivan na kokain

FINA suspendovala Nikolu Rađena

Antidoping agencija Srbije (ADAS) objavila je da je Svjetska federacija plivačkih sportova suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena zbog pozitivnog doping testa na kokain posle utakmice sa Španijom u Svjetskoj ligi.

"FINA je suspendovala Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 liste zabranjenih sredstava. Zaprijećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA", objavila je ADAS.

Ukoliko Rađen bude suspendovan reprezentacija Srbije nastupiće značajno oslabljena na predstojećim velikim takmičenjima - prvenstvu svijeta od 27. jula do 8. avgusta u Kazanju i Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Žaneiru.

Srpski vaterpolista Nikola Rađen je ranije potvrdio da se nalazi pod optužbama za doping i poručio da neće davati izjave do okončanja postupka.

"Tačno je da je FINA poslala u VSS preliminarne rezultate doping testa koji sam radio u Madridu. Do okončanja postupka neću davati izjave", napisao je nedavno Rađen na Tviteru.

Srpski vaterpolista Nikol Rađen od prošle godine brani boje Olimpijakosa iz Atine, a pošto trenutno ima 30 godina eventualna suspenzija, prema novom pravilniku dobio bi četiri godine, mogla bi da označi i kraj njegove karijere.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.