Majkrosoft ulaže u podvodne kablove
Ilustracija

Bolji prenos

Majkrosoft ulaže u podvodne kablove

Majkrosoft je objavio da je sklopio razna partnerstva sa konzorcijumima telekomunikacionih kompanija da bi optimizovao prenose među raznim djelovima svijeta, između ostalog i podvodnim kablovima.

Za tu softversku kompaniju, cilj je poboljšanje performansi njegove "klaud" infrastrukture, objavljeno je na veb portalu pro.clubic.com. 

Majkrosoft želi da uzme učešće u investiranju budućeg podvodnog kabla NCPCN (New Cross Pacific Cable Network) koji će omogućiti povezivanje više lokaliteta, prije svega Kinu, Južnu Koreju, Tajvan i zapadnu obalu SAD.

Majkrosoft je, istovremeno, objavio potpisivanje sporazuma s američkim telekomunikacionim operaterom Hibernia kako bi bile ponuđene brže veze između Kanade, Irske i Velike Britanije, kao i sa AkvaKomsom kako bi pozajmljivao kabl "AEKonekt" pozicioniran između lokaliteta Širli (američka savezna država Njujork) i zapadne obale Irske.

Softverska firma namjerava da tako poveže svoju infrastrukturu.

(Tanjug)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.