Adžić: Najljepša sezona u karijeri
foto: zrkb.me

Bez oscilacija

Adžić: Najljepša sezona u karijeri

Rukometašice podgoričke Budućnosti nove su šampionke Evrope.Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić kazao je da mu je drago što je osvojio novi trofej Lige šampiona i da mu je ova sezona bila najljepša u karijeri.

U finalnom meču, koji je danas odigran u Budimpešti, Budućnost je savladala norveški Larvik rezultatom 26:22 i drugi put u svojoj istoriji postala prvak Evrope.

Adžić je naglasio da je Larvik i u finalu pokazao da je odlična ekipa i da rezultat sa polovine drugog poluvremena nije bio realan.

"To što je uradio u rukometu do sada treba cijeniti. Da se ne spremamo tako za protivnike bili bi tipični kao i Crna Gora, uspješni na priči. Radimo, pa smo uspješni i na djelima. Razlika od devet golova sredinom drugog poluvremena nije pravi odnos snaga na terenu, ali je presudila naš veći fokus, želja i vjera", kazao je Adžić nakon meča.

 On je naglasio da je realno stanje snaga na terenu konačan rezultat. 

"Uvijek je teže igrati sa Larvikom, nego sa Vardarom, jer balkanske ekipe ako se poremete one su otišle u aut. To se Larviku ne dešava, uvijek je u igri do posljednjeg minuta. To su i pokazale, ali imamo mi recept za njih", rekao je Adžić.

On vjeruje da će nastaviti da rade u istom rimu i da pobjednička želja i motiv neće pasti i naredne sezone.

"Želimo da nastavimo da radimo i ostanemo neporaženi do narednog finalnog turnira. Želimo da radimo kako bi i naredne sezone na najljepši način predstavljali klub i Crnu Goru", kazao je Adžić. 

On je kazao da je ponosan na djevojke i na ono što su uradile u Ligi šampiona ove sezone.

Adžić se zahvalio Klari Voltering, navodeći da je veliki čovjek i šampion.

 Izabranice Dragana Adžića vodile su od početka do kraja, tokom meča je bilo i devet razlike (20:11).

 Larvik je priprijetio u finišu, ali su "plave" odbile sve nalete i stigle do zaslužene pobjede. 

Najefikasnija u šampionskom timu bila je Katarina Bulatović sa sedam, Majda Mehmedović je postigla šest, dok je Dragana Cvijić postigla četiri gola. U poraženoj ekipi Merk se istakla sa deset pogodaka

 U sezoni bez oscilacija, Budućnost je zabilježila 14 pobjeda, uz jedan remi. 

Kodex/Mondo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.