Ovo su teroristi koji su izvršili napad na Kumanovo (VIDEO)
Ilustracija

Oružana grupa onesposobljena

Ovo su teroristi koji su izvršili napad na Kumanovo (VIDEO)

U dvodnevnim sukobima snaga sigurnosti Makedonije i naoružane terorističke grupe poginulo je osam policajaca, a 37 ih je povrijeđeno
Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je potvrdilo da je policijska akcija u Kumanovu okončana, a oružana grupa onesposobljena, javlja Anadolija.
Iz MUP-a Makedonije su kazali kako su njeni članovi osnivači paravojne grupe s Kosova.
 
U dvodnevnim sukobima snaga sigurnosti Makedonije i naoružane terorističke grupe poginulo je osam policajaca, a 37 ih je povrijeđeno. Akcija makedonske policije rezultirala je eliminisanjem 14 pripadnika oružane grupe, dok ih se 30 predalo
 
Nema informacijama o eventualnim civilnim žrtvama. Prema navodima MUP-a, riječ je o terorističkoj grupi, koja je predstavljala jednu od najopasnijih prijetnji u regionu, umiješanoj u brojne napade proteklih godina. Neki od članova su bili na listama za hapšenje međunarodnih policijskih organizacija zbog teških krivičnih djela.
 
Sukobi u Kumanovu počeli su u rano jutro u subotu, kada su pripadnici specijalne policije Makedonije krenuli u akciju razbijanja naoružane grupe.

Policijska akcija u Kumanovu je završena i njome je neutralizovana jedna od najjopasnijih kriminalnih grupa na Balkanu, izjavio je portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski.

Makedonska policija objavila je i video snimak pojedinih uhapšenih terorista, prenosi Večer.mk.

 

 
 
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.