Mejveder bolji od Pakjaa
Foto:Tanjug/AP

"Borba vijeka"

Mejveder bolji od Pakjaa

Američki bokser Flojd Mejveder pobijedio je jutros u Las Vegasu Filipinca Manija Pakjaa i tako došao do titule prvaka svijeta u velter kategoriji u WBO, WBA i WBC verzijama.

On je u “borbi vijeka”, pred 16.000 gledalaca, trijumfovao na poene posle 12 rundi jednoglasnom odlukom sudija 118:110, 116:112 i 116:112.

Mejveder je na taj način ostao neporažen u karijeri, ostvarivši 48. pobjedu, dok je Pakjao šesti put poražen u 65. meču. “Ovo je bila paklena borba i svaka čast Pakjau na prikazanom. On je jak borac i trebalo mi je puno vremena da ga slomim. Poslednja borba u karijeri biće mi u septembru kada ću imati 40 godina”, rekao je Mejveder posle meča.

Sa duge strane, Pajkao se nije složio odlukom sudija. “Mislim da sam ja pobjednik. Mnogo puta sam ga pogodio, iako se dosta kretao po ringu i nije bilo lako. Bio sam ravnopravan i mogu da podnesem njegovu snagu, posebno što nije jak kao drugi bokseri”, izjavio je Filipinac.

Meč u Las Vegasu je sa 400 miliona dolara bio je najskuplji u istoriji boksa, Mejveder je zaradio 180 miliona, a Pakjao 120.

Izvor:Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.