Evo kako se izboriti sa celulitom na butinama?
Ilustracija

Pet načina

Evo kako se izboriti sa celulitom na butinama?

Celulit je jedan od najvećih protivnika pripadnica ljepšeg pola, one naprosto lude na samu pomisao o omrženoj "narandžinoj koži", estetskom problemu s kojim se zaista teško izboriti.

Koliko god bilo teško, ipak nije nemoguće, te postoji pet kvalitetnih načina borbe sa ovom napasti.

Šetnja

Fizička aktivnost je ono što pomaže jačanju mišića i borbi protiv celulita. Stoga je šetnja uvijek dobar izbor, i to na veće distance, a planinarenje savršeni vid toga.

Trčanje

Svakako napredniji oblik aktivnosti koji iziskuje mnogostruko veću aktivnost muskulature, i koji istovremeno troši više kalorija i pomaže poboljšanju ukupne kondicije.

Joga istezanja

Istezanje na način kako se to radi u jogi, proces je koji istina traje duže, ali opet nakon nekog vremena počne davati željene rezultate. Trebalo bi se izvoditi dva puta dnevno u trajanju do pola sata. Korigovanje ishrane je veoma važan dio procesa.

Čučnjevi

Najbolja vježba za noge koja pravi instantni napredak. Čučnjevi pogađaju prvenstveno kvadricepse, ali zahtijevaju i učešće ostalih mišića nogu prilikom podizanja. Izvoditi se mogu svugdje, kako bez ičega, tako i sa tegovima.

Odlazak na fitnes uz akcenat na donji dio tijela

Napredak u fizičkom smislu nije nigdje bolji moguće napraviti nego u teretani. Svakako treba vježbati cijelo tijelo, a za rješavanje problema celulita važno je posebnu pažnju dati dijelu programa posvećenog donjem dijelu tijela, piše Body.ba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.