Domen
Predstavljeni poslovni rezultati za 7 godina

Predstavljeni poslovni rezultati za 7 godina

Domen ".ME" – najbolji izvozni brend Crne Gore

Kompanija DoMEn je za 7 godina uspjela da dostigne preko 800.000 domena u portfoliju, saopšteno je na danas održanoj press konferenciji.Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović je naglasio da je valorizacijom resursa - nacionalnog domena najvišeg nivoa .ME, država prihodovala približno 17 miliona eura u periodu od februara 2008. do decembra 2014. godine:.

 Kako je saopšteno, 2014. godina je bila turbulentna godina za industriju domena, u kojoj su ostali domeni pretrpjeli ozbiljan udarac, ali ova crnogorska kompanija je uspjela da nastavi sa rastom, zahvaljujući svojoj strategiji i jakom,izgrađenom i stabilnom brendu.

“Samo prošle godine, kompanija je ostvarila 6,14% rasta. Sarađujemo sa sa 212 akreditovanih partnera (registrara), imamo korisnike iz preko 200 zemalja i teritorija širom svijeta, te na Google-u postoji preko 169 miliona indeksiranih stranica .ME domenu. .ME bilježi i veći procentualni rast od 5 vodećih generičkih domena najvišeg nivoa, i to: .com, .net, .org, .info i .biz. Zbog svega toga, .ME je prepoznat kao jedan od lidera u industriji domena”, kazao je Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije.

Iz kompanije su podsjetili da je registracija  počela 2008. godine, a .ME je ubrzo prepoznat kao novi državni domen sa najbržim rastom u broju registracija, kao i jedan od najpopularnijih domena za kreiranje ličnog brenda na internetu. Zahvaljujući najpogodnijoj ekstenziji za personalizaciju onlajn iskustva i adekvatnom marketingu domen .ME je danas globalni brend.

Lešić je istakao veliki uticaj kompanije na razvoj crnogorskog društva, posebno kada su u pitanju mladi naraštaji.

“Pored osnovne djelatnosti, kompanija DoMEn je u javnosti prepoznata na polju korporativne i društvene odgovornosti, posebno u doprinosu u STEM oblastima, kao i u podsticanju preduzetništva i inovacija. DoMEn je koordinator i sponzor Škole programiranja koja se tradicionalno održava od 2009. godine, koordinator i sponzor Ljetnje škole programiranja, sponzor crnogorskog tima na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, sponzor FIRST LEGO Lige, te zagovornik i sponzor Hakaton takmičenja. Veliki podsticaj preduzetništvu i inovacijama najvidljiviji je kroz Spark.me konferenciju”, kazao je Lešić.

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije je naglasio da je valorizacijom resursa - nacionalnog domena najvišeg nivoa .ME, država Crna Gora prihodovala približno 17 miliona EUR  u periodu od februara 2008. do decembra 2014. godine: 

“Ta sredstva su investirana u razvoj informacionog društva i ostvarenje vizije moderne administracije u Crnoj Gori, koja podrazumijeva upotrebu informaciono–komunikacionih tehnologija sa ciljem unapređenja pružanja javnih usluga uz povećanje demokratskog učešća i uključenja javnosti u procese donošenja odluka i kreiranja politika. Razvoj e-Uprave predstavlja jedan od važnijih prioriteta u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, a s obzirom na to da je CG odlučna da postane dio evropskog sistema vrijednosti, neophodno je da njena javna uprava bude osposobljena da djelotvorno funkcioniše u okviru evropskog administrativnog sistema” - rekao je Lazović.

IMG0781

Lazović je takođe kazao da je Crna Gora iskoristila šansu koju nudi digitalna ekonomija: 

“Naša država je izgradila svoj nacionalni identitet i postala prepoznata i promovisana na globalnoj mreži putem internet domena .ME, koji je simbol suvereniteta CG i osnov njene prepoznatljivosti, organizacije i prezentacije informacija na Internetu. Milioni internet korisnika svakodnevno se susreću sa raznim sadržajima plasiranim putem .ME domena, te sa sigurnošću možemo reći da je domen .ME – najbolji izvozni brend Crne Gore” istakao je ministar.

Agent registracije je uspostavio saradnju sa internet gigantima kao što su Facebook, Yahoo, Wordpress, Universal Pictures, Google, The New York Times i dr. Domen .ME je postao prvi izbor velikog broja eksperata za kreiranje ličnih stranica poput: TonyConrad.me, CharlieWebster.me, Ted.me, itd. Mnogi su zahvaljujući domenu koji pretvara adresu u privlačnu marketinšku poruku ostvarili dodatni uspjeh: Join.me, Tango.me, About.me .

"Priča o domenu .ME, kao digitalnom resursu na globalnom tržištu,biće još uspješnija u budućnosti, kada se uzme u obzir činjenica da broj korisnika na internetu svake godine raste za 200 miliona, te da će do kraja ove godine broj internet korisnika doseći impozantnih tri milijarde", saopštili su iz te kompanije.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.