Jedna jedina vežba za čvrstu guzu:  Prema obliku zadnjice

Probajte

Jedna jedina vežba za čvrstu guzu: Prema obliku zadnjice

Postoje četiri osnovna oblika ženske guze, saznajte koji je vaš i odaberite vježbu.

Redovno vježbate da biste imali čvrstu, podignutu i lijepo oblikovanu guzu, ali nikako da vidite rezultate? Možda radite pogrešne vježbe, prenosi Super Žena. 

Naime, za svaki oblik ženske zadnjice postoji specifična vježba koja će je oblikovati baš po mjeri, a postoji četiri osnovna oblika: četvrtasta, trouglasta, okrugla i zadnjica u obliku srca. 

1. Četvrtasta guza 
vezbanjeuprirodi142943706557454
Kleknite na koljena podupirući se dlanovima o pod dok su vam ruke ravne. Dlanovi treba da budu u ravni sa ramenima, a koljena u ravni sa bokovima. Podignite jedno koljeno od poda i ispružite nogu (i dalje savijenu u koljenu), ka gore sve dok vam noga ne bude u ravni sa tijelom. Vratite koljeno u početni položaj, ali nemojte ga spustiti na pod nego odmah ponovite vježbu. Ponovite 10 puta sa istom nogom, a zatim vježbu uradite i sa drugom nogom. 

2. Trouglasta guza 
devojkaradicucnjeve141387931949959
Stanite uspravno držeći male tegove u rukama u visini bedara. Lagano savijte koljena pazeći da su leđa cijelo vrijeme ispravljena, savijte se u struku i lagano povlačite tegove prema koljenima sve dok ne dođete do njih. Zadržite jedan sekund snažno stiskajući guzu, pa se vratite u početni položaj. Ponovite 20 puta. 

3. Okrugla guza 
vezbanje142943746057458
Lezite na leđa ruku ispruženih u ravni sa ramenima, a noge podignite na loptu za pilates. Pritisnite petama loptu i podignite tijelo od poda pazeći da ostane ravno, odnosno da vam guza ne "potone". Stegnite zadnjicu i tetive koljena i vucite loptu prema sebi sve dok vam koljena ne dođu pod pravi ugao. Trebali biste da osjetite snažnu kontrakciju u donjem djelu guze. Zadržite pet sekundi i vratite loptu u početni položaj. Ponovite 20 puta. 

4. Srcolika guza 
vezbanje142943746057456
Stanite uspravno sa nogama raširenim malo više od širine ramena, a stopalima okrenutim prema naprijed. Držeći male tegove podignite ruke ispred grudi. Prebacite težinu na desnu nogu, gurnite bedra nazad savijajući koljena i ispružite lijevu nogu, pazeći pritom da vam se lijevo stopalo ne odvaja od poda. Bez vraćanja u početnu poziciju, prebacite težinu na lijevu nogu i uradite istu vježbu. Radeći naizmjenično, ponovite vježbu 10 puta sa svakom nogom. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.