Zemlja i drveće

Kao iz horor filmova

Zemlja i drveće "oživjeli" u Rusiji (VIDEO)

Rus Aleksandar Ginijatulin je svojom kamerom zabilježio nesvakidašnji fenomen u regionu Kemerovo, kada su drveće i zemlja počeli sami od sebe da se urušavaju, stvarajući pritom prizor sličan onima iz filmova strave i užasa.

Mladić koji je snimao zapravo je pristustvovao rijetkom fenomenu, koji se zove "protok zemlje", a koji zapravo predstavlja pomjeranje vodom zasićenih podzemnih materijala usled sile gravitacije". Zapravo spada u jednu vrstu klizišta. Barem tako kaže stručna definicija, prenosi Blic.

Iako bi većina vjerovatno pobjegla glavom bez obzira, Ginijatulin je ostao pribran i zabilježio ovaj nevjerovatan video snimak.


VIDEO> Zemlja i drveće "oživjeli" u Rusiji

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.