Tviter donio odluku koja će vas obradovati
ilustracija

Nova pravila

Tviter donio odluku koja će vas obradovati

Tviter je objavio da je dopunio pravila o privatnosti za sve svoje korisnike koji ne žive u SAD, a ona na snagu stupaju 18. maja.

Evo po čemu će se naš Tviter razlikovati od onog koji će koristiti Amerikanci, prenosi 24sata.rs.

Kada nova pravila stupe na snagu, Tviter kaže da će servis korisnicima pružati kompanija Twitter International Company koja je smještena u Dablinu.

Ova kompanija će se baviti informacijama o nalozima korisnika na osnovu zakona o privatnosti i zaštiti podataka u Irskoj, koji je baziran na zaštiti podataka EU.

To znači da će svaki pojedinačan korisnik morati da da specifičan pristanak prije nego što njegovi podaci budu podijeljeni.

Sa druge strane, žitelji SAD će svoj servis dobijati od kompanije Twitter, Inc čije sjedište je u San Francisku.

Nakon primjene novih pravila, dijeljenje podataka korisnika bez njihovog znanja biće znatno teže ako nisu žitelji SAD. Ovo će kompaniji znatno otežati da dijeli podatke sa oglašivačima od kojih dobija veliki dio svojih prihoda

Tviter je takođe napomenuo da će promjene biti jasno vidljive svim korisnicima.

Broj korisnika Tvitera koji nije iz SAD drži 77 odsto svih naloga, tačnije, u pitanju je nekih 300 miliona korisnika.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.