Pronađite izgubljeni telefon pomoću nove aplikacije
Ilustracija

Google ima rješenje

Pronađite izgubljeni telefon pomoću nove aplikacije

Sigurno ste se svi barem jednom do sada našli u situaciji da nemate pojma gdje ste zaturili svoj mobilni teleofn. Tražili ste ispod sjedišta u automobilu, podigli sve jastuke na kauču... i još uvek ga niste našli? Google ima rješenje za vas.

Google je nedavno predstavio novu opciju koja pomaže korisnicima Androida da lociraju svoj omiljeni uređaj, a sve što vam treba je kompjuter.

“Ako se mobilni nalazi u blizini, otkrićete gdje se nalazi zahvaljujući zvonjavi ili njegovu lokaciju možete da vidite na karti ako ste ga, na primjer, zaboravili u kafiću.

Ova nova opcija jednostavnog naziva “Find my phone” (Pronađi moj mobilni) omogućava korisnicima da u Googleov pretraživač ukucaju 'find my phone' i koristi je.

Da bi aplikacija pravilno radila, korisnici moraju da se postaraju da koriste poslednju verziju instaliranu na prenosnom uređaju i da su istovremeno ulogovani na svoj Google nalog i na mobilnom i na kompjuteru. Tada će se na karti jednostavno pojaviti označena lokacija.

Ako, međutim, misle da im je uređaj ukraden, korisnici mogu da zaključaju mobilni putem Android Device Managera, izbrišu podatke na njemu ili promijene lozinku, piše Jutarnji.hr.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.