Pacovi i miševi prekinuli sjednicu, poslanici ih hvatali rukama (VIDEO)
Ilustracija

Haos u brazilskom parlamentu

Pacovi i miševi prekinuli sjednicu, poslanici ih hvatali rukama (VIDEO)

Nekoliko glodara prekinulo je na kratko parlamentarnu raspravu o korupcionaškoj aferi naftne kompanije Petrobras i izazvalo haos među poslanicima, članovima obezbjeđenja i novinarima, javila je agencija Frans pres s lica mjesta.

Nekoliko trenutaka pošto se u parlamentu pojavio blagajnik vladajuće Laburističke stranke Žoaoa Vakarija Neta nekoliko miševa, hrčkova i gerbila je pušteno na tepih sale prema članovima odbora koji istražuju korupcionaški skandal Petrobrasa.

Svijetlo braon miševi su protrčali po zelenom tepihu sale i prošli pored Vakarija Neta koji nije reagovao na pojavu glodara.

Poslanici su tada počeli da viču i traže pomoć od članova obezbjeđenja. Ta opšta pometnja je trajala nekoliko minuta posle čega je nastavljena sjednica, javlja Beta.

Vladajuća stranka je odmah optužila opoziciju za puštanje miševa, što je opozicija demantovala.

Vakari Neto je optužen za prikrivanja više od 1,2 miliona dolara mita koji je Petrobras dao vladajućoj stranci od 2008. do 2010. godine.

Optuženi su i bivši izvršni direktor Petrobrasa, Renato Dukue, kao i još 25 osoba.

Ta afera je izazvala krizu u Brazilu gdje su organizovani masovni protesti protiv predsjednice Brazila Dilme Rusef.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.