Foto:wpolo.me

Greška Francuza

"Hej Sloveni" za crnogorske vaterpoliste

Umjesto crnogorske himne "Oj, svijetla majska zoro", u Francuskoj je sinoć intonirana himna nekadašnje Jugoslavije "Hej, Sloveni". I ovo nije prvi put.

"I pored protesta članova naše reprezentacije, Francuzi nijesu uspjeli da se iskupe i puste himnu države Crne Gore. Uz izvinjenje, svoju grešku pravdali su time da su im iz Svjetske federacije za vodene sportove - FINA poslali tu himnu", piše sportski list Pobjede.

Arena podsjeća da ovo nije prvi slučaj da crnogorski vaterpolisti dožive neprijatnost prilikom intoniranja himne.

Slučajno ili ne, i prethodna dva puta dogodilo se na takmičenjima pod okriljem FINA-e na svjetskom prvenstvu u Rimu 2011. godine i Svjetskoj ligi u Firenci 2013. godine sa razglasa je išla pjesma "Onamo, 'namo".

Vaterpolisti Crne Gore savladali su sinoć u Nansiju selekciju Francuske 14:8 (3:0,5:4, 3:1 i 4:2), u sedmom meču C grupe preliminarne faze Svjetske lige.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.