Pomoću ovog spreja biciklisti će biti bezbjedniji u saobraćaju (VIDEO)
Razlika između bicikliste sa i bez spreja

Dok voze noću

Pomoću ovog spreja biciklisti će biti bezbjedniji u saobraćaju (VIDEO)

Za sve one koji upotrebljavaju bicikl kao prevozno sredstvo u velikim gradovima, bezbjednost u saobraćaju noću je vrlo ozbiljan problem.

Da bi pomogli biciklistima da se osjećaju sigurno dok voze po mraku, kompanija "Volvo" osmislila je vrlo jednostavno rješenje: providni sprej koji može da se isprska po biciklu, odjeći i kacigi, a koji sija u mraku. Ovaj sprej zove se "Life paint", ne ostavlja fleke i može da se skine sa svih površina.

U Engleskoj u toku 2013. godine, čak 19.000 biciklista je ubijeno ili povrijeđeno, a brojke su se u protekle dvije godine još više uvećale, jer se sve veći broj okreće ovom ekološkom prevoznom sredstvu.

Sa druge strane, u Holandiji su biciklisti najbezbjedniji i ova zemlja ima najmanji broj povrijeđenih ili poginulih biciklista u saobraćaju. Tom u mnogome doprinose odlično regulisana pravila i zakoni u saobraćaju ove zemlje, kao i posebno preuređene ulice gradova podređene biciklistima.

 
(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.