Porsche nagrađuje sa 8.600 eura svoje zaposlene
Novi model Poršea, krosover Macan

Najuspješnija godina u istoriji kompanije

Porsche nagrađuje sa 8.600 eura svoje zaposlene

Porsche će svoje zaposlene nagraditi rekordnim bonusom za najuspješniju godinu u svojoj istoriji, saopštila je ta kompanija.

Upravni odbor njemačkog proizvođača donio je odluku da svakom radniku dodijeli 8.600 eura. 

Suma će zaposlenima biti isplaćena u dva dijela. Za izuzetne poslovne rezultate i radna dostignuća u 2014. godini biće nagrađeni sa po 7.900 eura, dok će preostalih 700 eura po zaposlenom biti uplaćeno u penzioni fond radnika. 

"Želio bih svim zaposlenima da uputim najiskreniju zahvalnost za napore koje su uložili u protekloj godini", rekao je predsjednik upravnog odbora kompanije, Matijas Miler, prenosi B92.

Za isplatu bonusa kvalifikovalo se oko 14.600 radnika, a za one koji su zaposleni tokom 2014, visina novačane nagrade biće određena na osnovu broja radnih dana provedenih u kompaniji u toku godine. 

Poslovnom uspjehu u 2014. u velikoj mjeri doprinio je novi model, krosover Macan, pa je u poređenju sa 2013. godinom prodaja porasla za 17%, na gotovo 190.000 automobila.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.