Rasel pobijedio Gonzalesa za titulu u pero kategoriji
Rasel osvojo titulu svjetskog prvaka u pero kategoriji

Tehnički nokaut

Rasel pobijedio Gonzalesa za titulu u pero kategoriji

Američki bokser Geri Rasel osvojo je titulu svjetskog prvaka u pero kategoriji u verziji Svjetskog bokserskog savjeta (WBC), pošto je tehničkim nokautom savladao branioca pojasa, Meksikaca Džonija Gonzalesa.

Dosadašnji prvak nije imao odgovor na snažne i precizne udarce Rasela koji ga je tri puta slao na pod prije nego što je sudija Toni Viks u četvrtoj rundi prekinuo meč

Rasel je prvi put oborio Gonzelesa krajem treće runde, da bi i četvrtu rundu otvorio impresivnom serijom udaraca u glavu i tijelo, kojom ga je drugi put poslao na pod.

Gonzales je uspio da se pridigne, ali ga je Rasel ponovo jednim razornim udarcem vratio u "horizontalu", natjeravši sudiju da prekine meč.

Rasel je popravio svoj skor odnosa pobjeda i poraza na 26:1, uz 15 nokauta, dok je Gonzalesov bilans sada 57:9.

 

(Nezavisne novine)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.