VIDEO: Oduzeće vam samo 8 minuta, a otvoriće vam oči
Prije se činilo da vrijeme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno.

''Laži koje živimo''

VIDEO: Oduzeće vam samo 8 minuta, a otvoriće vam oči

Spenser Četkart je napravio katki dokumentarni film pod nazivom „laži koje živimo“. U njemu on preispituje slobodu ljudi, školstvo, novac, kapitalizam, zaštitu prirdoe, klimatske promjene i naš uticaj na njih.

U ovom trenutku možete da budete bilo gdje, da se bavite bilo čim. Umjesto toga sedite sami za računarom. Šta nas to sprječava da radimo šta želimo, da budemo gdje želimo da budemo? Svakog dana se budimo u istoj sobi i pratimo isti put, da bismo živjeli isto kao i prethodnog dana. Nekada je svaki dan bio nova avantura, a onda se sve promjenilo. Prije se činilo da vrijeme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno. Znači li ovaj način života da smo odrasli, da smo slobodni? Jesmo li zaista slobodni? – počinje on priču u u svom kratkom filmu.

Ovaj video oduzeće vam samo osam minuta, a otvoriće vam oči.

 
 
(index.hr)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.