Google pravi narukvicu za zaustavljanje ćelija kancera
Ilustracija

Nanoparticle Phoresis

Google pravi narukvicu za zaustavljanje ćelija kancera

Američki internet gigant Google pravi narukvicu koja bi uništavala ćelije raka, objavio je danas list Liberasion u svom veb izdanju.

Narukvica, pod nazivom NP (Nanoparticle Phoresis), treba automatski da modifikuje ili uništi jednu ili više meta u krvi koje negativno utiču na zdravlje, i to prenosom (forezom) energije - emitovanjem radio talasa, magnetnih polja, akustičnih vibracija, infracrvenih zraka ili čak vidljivih svjetlosnih signala, prenio je Tanjug.

Navodeći kao primjer Parkinsonovu bolest, iz Google-a objašnjavaju da bi njihova narukvica mogla da bude korišćena za ciljanje i uništavanje proteina koji su uzrok tog oboljenja, čime bi se usporio razvoj tog oboljenja.

Kao drugi navode da bi se posebnim ciljanjem kancerogenih ćelija, koje bi se modifikovale ili uništavale, moglo smanjiti širenje raka, piše u zahtjevu za patent.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.