Za samo 4 minuta istopite 600 kalorija! (FOTO)
Ilustracija

Najbrži način mršavljenja

Za samo 4 minuta istopite 600 kalorija! (FOTO)

Ukoliko svaki dan izdvojite samo četiri minuta za ove jednostavne vježbe, uspjećete da se oslobodite viška kilograma veoma brzo, ali i sagorite sav višak kalorija koji ste unijeli tokom dana, prenosi Stil.

Poznati američki fitnes trener Džim Sejret razradio je sopstvenu metodu brzog mršavljenja za one koji nemaju mnogo vremena za treninge. Tradicionalne vježbe trener smatra neefikasnim, dok njegove omogućavaju sagorijevanje 600 kalorija za samo 4 minuta, ako sve uradite kako treba.

„Ako osjećate da ste u dobroj fizičkoj formi, možete čak i da se ograničite na samo 2 minuta. A možete raditi i 4-minutne vježbe svakodnevno“, kaže Sejret.

Plan ovih vježbi trener je specijalno osmislio za ljude koji dosta sijede tokom dana, a u teretani se umore već poslije par minuta od početka treninga. Da ove vježbe postanu navika, pokušajte da ih radite sa članovima svoje porodice.

4 vježbe koje sagorijevaju 600 kalorija:

1. Jumping jacks

U pitanju su skokovi sa širenjem ruku i nogu. Skočite, a u istom trenutku raširite noge i ruke, a dok "padate" skupite i ruke i noge. Deset ponavljanja je sasvim dovoljno.

2. Duboki čučnjevi

Stanite tako da vam stopala budu u ravni sa ramenima. Ruke ispružite ispred sebe, na visinu do nivoa očiju, pa uradite duboki čučanj. Strogo vodite računa da prilikom čučnja ne opterećujete koljena - sav posao neka rade noge i guza, dok koljena treba da miruju. Uradite 10 čučnjeva.

3. Sklekovi

Potrudite se, koncentrišite i uradite deset sklekova. Ukoliko su vam standardni suviše teški, uradite ih na zidu,umjesto na podu.

4. Iskorak naprijed

Iskoračite napred lijevom nogom i čučnite na desnu, a zatim obrnuto. Uradite po 10 ponavljanja za svaku nogu, ukupno 20.

Sejret preporučuje da uradite ovaj mini-kompleks vježbi svaki put kada imate vremena, a minimum jednom dnevno. Vježbe možete raditi po 4 puta uzastopno. Između ponavljanja, treba napraviti pauzu od 1 minut, tako da se ovaj mini-kompleks vježbi može pretvoriti u potpuni 20-minutni trening.

On kaže i da je naporni trening u teretani potreban samo onima koje žele da imaju izdefinisanu formu, a ako vi samo želite da izgledate vitko, mlado i da se odlično osjećate, tih 20 minuta dnevno biće sasvim dovoljno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.