Kinezi izgradili neboder od 57 spratova za 19 dana (VIDEO)
Konstrukcija ovog objekta trajala je ukupno 19 dana

Rekord

Kinezi izgradili neboder od 57 spratova za 19 dana (VIDEO)

Građevinska kompanija BSB iz grada Čanša u Kini gradi modularne oblakodere sklapajući ih iz više djelova u veoma kratkom vremenskom roku.

Oni su nedavno objavili video u kome se prikazuje kako su sagradili zgradu od 57 spratova koja poseduje 800 stanova i radni prostor za 4,000 ljudi. Konstrukcija ovog objekta trajala je ukupno 19 dana.

Prije tri godine oni su predložili izgradnju objekta od 97 spratova, ali su odustali i smanjili visinu zbog blizine aerodroma.

 

(nydailynews.com)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.