Rvač iz BiH u komi
Dragan Okić

Zadobio povrede opasne po život

Rvač iz BiH u komi

Daniel Dragan Okić, 23-ogodišnji bh. rvač, pao je u vještački indukovanu komu nakon teške povrede za vrijeme meča u austrijskom Kindbergu, prenosi Klix.ba.

Okić je zadobio povrede opasne po život, a prevezen je u glavnu bolnicu u Gracu.

Nesreća se desila prilikom odmjeravanja snaga sa 32-ogodišnjim Amerikancem koji je na Okiću izveo potez poznat kao "powerbomb". Potez se sastoji od podizanja protivnika na ramena, nakon čega slijedi rotiranje, a zatim i bacanje protivnika na tlo.

Okić je, nakon što ga je Amerikanac bacio, leđima udario od pod. Nakon što se meč završio, Okić se onesvijestio, poslije čega je odvezen u bolnicu, gdje su mu konstatovane povrede pluća i glave.

Policija je pregledala snimke i ispitala svjedoke kako bi se razotkrilo da li je postojala namjera da se bh. rvač teško povrijedi, prenosi Klix.ba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.