Google vam pomaže da ljepše mirišete
Ilustracija

Inovacije

Google vam pomaže da ljepše mirišete

Većina današnjh uređaja koji mogu da se nose na ruci je dizajnirano tako da prate aktivnost i pokrete tokom fitnesa i drugih fizičkih aktivnosti.

Google je međutim patentirao nov uređaj koji može da aktivira osvježivač vazduha i na taj način zamaskira neprijatne mirise koji se javljaju kao rezultat vježbanja, prenosi qz.com.

Ukoliko ovaj uređaj osjeti da osoba koja ga nosi radi nešto što podrazumjeva fizičku aktivnost poput vježbanja, aktiviraće osvježivač koji će emitovati prijatan miris.

Dodatna funkcija ovog patenta je i određivane lokacije prijatelja koje želimo da izbjegnemo.

Naime, uređaj preko društvenih mreža osobe koja ga nosi može da utvrdi tačnu lokaciju njegovih prijatelja i potom svom vlasniku šalje mapu sa rutom pomoću koje može da izbjegne određene ljude.

Ovaj patent je prvobitno osmislila Motorola 2012. godine, ali ga je Google otkupio.

Većina patenata se nikada ne pretvori u prave proizvode, a da li će i ovaj biti jedan od njih, vrijeme će pokazati.

 

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.