Zategnite se do Dana zaljubljenih
Ilustracija

Top trikovi

Zategnite se do Dana zaljubljenih

Još nekoliko dana je ostalo do Dana zaljubljenih. Ukoliko planirate specijalni izlazak, onda ste već isplanirali i šta ćete da obučete. Ovih nekoliko trikova će vam pomoći da u posljednjem trenutku skinete mali višak kilograma koji vas muči i da zablistate.

1. Nekoliko dana se bacite na konzumaciju zelenog povrća koje će vam dati energiju, a pomoćiće vam da izravnate stomak i djelujete mršavije.

2. Povećajte unos tečnosti, ali izbacite sve gazirane napitke. Čak i ukoliko vam se čini da ste poslije konzumacije vode naduveni, ona čisti organizam i pomaže da sagorite kalorije. Trik plus - u čašu vode dodajte nekoliko kapi limuna.

3. Izbacite u potpunosti prerađenu hranu i suhomesnate proizvode, a ubacite namirnice bogate vlaknima. Vaš digestivni sistem će funkcionisati dobro i osjećaćete se sito duže nego što mislite.

4. Izbacite iz ishrane sve što je belo – so, šećer, mliječne proizvode i bijelo brašno. Sve ove stvari podstiču nadimanje, a oduzimaju energiju.

5. Trener holivudskih glumica Mari Parvis preporučuje 30 grama proteina svako jutro, u periodu od 30 minuta pošto se probudite. Tako ćete brže sagorjeti masnoće.

6. Posljednji obrok neka vam bude prije 19h ili tri sata prije odlaska u krevet. Da biste to postigli i ne biste bili gladni, morate jesti više puta po malo u toku dana .

7. Zdrava odrasla osoba treba da unese oko 2.400 kalorija dnevno. Ukoliko taj unos smanjite za 500 kalorija, za preostala četiri dana biste mogli da izgubite pola kilograma. Nikako ne smijete da padnete na ispod 1.200 kalorija.

8. Maska za učvršćivanje će vam momentalno zategnuti lice, a možete da je napravite od bjelanceta i malo limunovog soka, prenosi 24sata.

9. Svaki dan uradite nekoliko serija sklekova i takozvani "plank" (izdržaj). To je vježba u kojoj radi gotovo svaki mišić na tijelu dok vi, praktično, mirujete i ne radite ništa.

Najvažnije je da dobro stegnete trbušne mišiće čime ćete obezbijediti da vam guza ne pada (ili se ne podiže) i da vam slabinski dio leđa bude ravan i čvrst.

STEZNICI I ŠTIKLE

- Možda imate otpor prema steznicima, ali oni zapravo mogu da naprave pravo čudo za vašu figuru. Izaberite one bez šavova i u pravoj veličini kako se ne bi nazirali ispod odjeće.

Vaš struk će djelovati tanje, a guza i noge čvršće.

- Dodavanjem kaiša struk će vam djelovati tanje, pa ćete automatski izgledati i do dva kilograma mršavije.

- Štikle su obavezne! One vizuelno figuru uvijek čine vitkijom. Izbjegavajte široke, glomazne potpetice, jer one ne izgledaju ženstveno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.