Jaguar povlači 104.000 vozila iz SAD-a, a Porsche 14.571  iz Kine
Ilustracija

Zbog izuzetnog rizika od kvara

Jaguar povlači 104.000 vozila iz SAD-a, a Porsche 14.571 iz Kine

Britanska automobilska kuća Jaguar Land Rover povlači 104.000 vozila koja su isporučena kupcima u SAD, a riječ je o modelima Range Rover i Jaguar.

Američki Odsjek za kontrolu bezbjednosti saobraćaja je u petak upozorio britansku kompaniju da je na pomenutim modelima vozila rizik od kvara izuzetno visok, a uprava kompanije je pozvala sve kupce da distrubuterima vrate vozila na pregled.

Kod blizu 78.000 vozila Range Rover iz 2006., 2012., 2013. i 2014. godine je uočen problem na kočionom sistemu na prednjim točkovima. Kupci se pozivaju da vrate vozila, a distributeri im nude besplatnu popravku.

Uporedo s tim, britanska kompanija je najavila i povlačenje modela Jaguar XK koji ima izvjesne probleme sa signalizacionom sistemu na desnoj strani vozila.

Porsche povlači 14.571 vozilo iz Kine 

Njemačka kompanija Porsche saopštila je da povlači 14.571 vozilo sa tržišta u Kini.

Povlačenje je uslijedilo nakon upozorenja od strane kineskog Odsjeka za kontrolu kvaliteta, a riječ je o modelima Panamera iz 2009. i 2011. godine, te modelima Cayenne proizvedenim 2010. i 2011. godine. Kod pomenutih vozila je uočen kvar na bregastim osovinama, koji predstavlja veliki sigurnosni rizik.

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.