Ne mogu da spavam dok ne odigram »Slagalicu«

Ispovjest zavisnika

Ne mogu da spavam dok ne odigram »Slagalicu«

Kviz “Slagalica” na Facebooku postao je potpuni fenomen posljednjih godina. Igra ga više stotina hiljada korisnika ove društvene mreže!

Mnogi igrači su otvorili po dva, tri ili više profila, sa lažnim imenima, samo zbog “Slagalice“, jer Facebook, dodjeljujući svakodnevno tokene, dozvoljava uglavnom po dvije partije dnevno korisnicima, a ponekad i samo jednu, prenose Nezavisne novine.

Postoji, doduše, i mogućnost kupovine tokena SMS porukom, pa nema sumnje da mnogi “zavisnici” i to rade. Dobijaju se, s vremena na vrijeme, u zavisnosti od rezultata, i nagradni tokeni koji omoguće igranje više partije u toku dana.

Dejan igra redovno na tri profila, što znači da mu je “mjera” oko šest partija dnevno.

''Igram redovno već oko tri godine. Napravio sam, doduše, nekoliko pauza, kada su me obaveze sprečavale da se valjano posvijetim ovom hobiju, ali sam mu se brzo vraćao. Što se broja profila tiče, ja sam “mala maca” jer, koliko znam, ima i onih sa po 15 profila, a ne sumnjam da je rekord još veći.

''Nije, doduše, ni mali broj onih koji su vremenom odustali od “Slagalice” jer se pojavila popularna “ludara” gdje su oni skloni nepoštenoj igri mogli da, recimo u igri slova, upišu zadatu kombinaciju i dobiju najdužu riječ, ili konačno rješenje asocijacije uz samo jednu riješenu kolonu'', priča on.

'' “Slagalica” je donekle razvila sistem protiv “ludare”, ali i dalje ima nepoštenih koji, recimo, koriste više računara ili se dovijaju na slične načine. Mene, međutim, to ne dotiče. Ako neko voli tako da pobjeđuje – neka mu je na čast. Koga vara? Sebe'' razmišlja Dejan.

Dejanu se, međutim, često dešava da upravo njega, bez osnova, optuže za nečasnu igru.

''Dugo sam na “Slagalici”, a kombinacije slova se često ponavljaju, pa kad se, recimo, desi da ubodem riječ “terevenčiti” ili “obezudoviti” koje se, naravno, lako zapamte, nerijetko krene rafal uvreda na četu: “Prevarantu”, “Zbog takvih mi se i smučila Slagalica” i slično'', priča Dejan.

Postoji opcija da se i isključi ćaskanje tokom igre, međutim:

''Ima i onih koji dočekaju posljednju igru, asocijacije, pa, u mjesta za upisivanje konačnog ili rješenja kolona, “sipaju” uvrede?! Sačuvaj Bože i sakloni, pa ovo je samo igra'', kazao je.

Dodao je:

'' Ovdje se, naravno, ne dijele nikakve novčane niti druge materijalne nagrade. Mene, međutim, motiviše upravo ta sportska borba, nadmetanje u znanju… Ipak, nekad mi se desi da ne mogu da zaspim dok ne odigram “samo još jednu partiju”, pa se onda to oduži do kasno u noć. Često imam osjećaj da pretjerujem, da sam “obolio”, ali i dalje me nešto tjera da igram'', priča ovaj igrač, pišeTelegraf.

Ne postoji pravilo kada Dejan u toku dana igra “Slagalicu”.

''Desi se nekad da to bude uz jutarnju kafu, nekad predveče, dok se odmaram od posla… Najbolja je zabava kada se udružim sa svojim kumom, kojeg sam takođe “navukao” na “Slagalicu”, pa je isto otvorio nekoliko profila. Tada je potrebno da je sa druge strane neko mnogo, mnogo dobar, ne bi li nas pobijedio'' priča Dejan.

Za razliku od kuma, supruga na Dejanov hobi i ne gleda baš blagonaklono.

'“Vidi koliko prašine ima a ti igraš Slagalicu”, “Na pijaci nijesi bio 100 godina a igraš kviz”… Uveliko sam se navikao na takve i slične rečenice. Gledam, ipak, na kraju da “pomirim sve”, to jest, da i “kviz bude miran i “povrće na broju”'' završava Dejan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.