Katar kupio prvenstvo? (VIDEO)
''Nemoguće'' ih je pobjediti

Rukometaši sumnjaju

Katar kupio prvenstvo? (VIDEO)

Ovo je sramota za svjetski rukomet, jasan je bio Pjotr Črapkovski nakon poraza Poljske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Katar je slavio s 31-29, ali poljski rukometaš misli da su im najbolji igrači bili Nikolić i Stojković, sudije iz Srbije.

"Svi su vidjeli šta su sudije napravile. Nemoguće je bilo dobiti neku odluku na svoju stranu. Ne znam da li je Katar već kupio prvenstvo, ali ovo je sramota. Sudije bi trebale biti suspendovane, da nikad više ne sude", naveo je on. "Svako to može vidjeti. Svaki normalan rukometni gledalac zna da se rezultat znao i prije nego što je utakmica počela."

I njemački reprezentativci poslije poraza od domaćina u četvrtfinalu slično su govorili, uz zaključak da Katar nije dopušteno pobijediti, prenosi 24sata.hr.

"Nemoguće je pobijediti Katar. Prestupi, fauli u napadu, njihova dva isključenja, a naših deset... To nije normalno. Takve stvari se ne događaju na normalnim utakmicama", zaključio je Črapkovski, koji je ostao bez gola u polufinalu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.